Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι αρκετά βροχερός στις βορειότερες κυρίως περιοχές της χώρας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να εφιστά την προσοχή στις περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό κόλπο όπου αναμένεται να πέσει αρκετό νερό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το σύστημα που φέρνει τις βροχές θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι την Τρίτη, οπότε θα αρχίσει να κινείται προς ανατολικά βορειοανατολικά. Ωστόσο, από την Τετάρτη τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν και πάλι νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με αρκετές βροχές, καταιγίδες και ανέμους.

Στα δυτικά θα παραμείνει άστατος, πρόσκαιρα άστατος στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σχεδόν καλοκαιρινός θα είναι στα νοτιοανατολικά.

Το Σάββατο στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι βροχερός έως αρκετά βροχερός σε δυτική και κεντρική Μακεδονία, στην περιοχή του Θερμαϊκού και στην ανατολική Θεσσαλία, όπου οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο έντονες ενώ θα πνέει δυνατός βορειοανατολικός άνεμος. Οι βροχές θα ενταθούν ξανά τις βραδινές ώρες παρόλο που θα εξασθενήσουν το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως εξής:

Παράλληλα σε Στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησο θα υπάρξουν διάσπαρτες μπόρες το απόγευμα. Αντιθέτως στα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, με μπόρες να επηρεάζουν περισσότερες περιοχές από το μεσημέρι και μετά, ενώ δεν αποκλείονται καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν προς το απόγευμα.

Προσοχή στις περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό

Στη Θεσσαλονίκη το επόμενο 48ωρο θα είναι βροχερός ο καιρός γύρω από τον Θερμαϊκό κόλπο, ενώ θέλει προσοχή γιατί θα είναι έντονα τα φαινόμενα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αργά το βράδυ θα υπάρξουν νέες βροχές, επομένως θα πέσει αρκετό νερό Σάββατο και Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία.

Και την Κυριακή θα συνεχιστεί η εμμονική συμπεριφορά του καιρού, στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κλειστός ο καιρός, φθινοπωρινός, ενώ μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν νέες βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα στα δυτικά και βόρεια, όμως τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο έντονα.

Νέα επιδείνωση από Τετάρτη

Την Τρίτη όλο αυτό το σύστημα θα αρχίσει να κινείται προς ανατολικά βορειοανατολικά, ενώ πολλές περιοχές θα έχουν ηλιοφάνεια για μεγάλα διαστήματα. Ωστόσο θα πέσει λίγο η θερμοκρασία με βορειοδυτικό άνεμο μέχρι 5-6 μποφόρ που θα διώξει υγρασία.

Από την ερχόμενη Τετάρτη τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν και πάλι νέα επιδείνωση του καιρού από δυτικά με αρκετές βροχές, καταιγίδες και ανέμους.

Από βδομάδα, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα ξεχύνονται από την Ευρώπη πιο ψυχρές αέριες μάζες χειμωνιάτικου κρύου. Αυτό το κρύο από τη βόρεια Ευρώπη θα ξεχυθεί κυρίως από βδομάδα και αναμένεται να φτάσει πολύ κοντά μας, στα κεντρικά και βόρεια Βαλκάνια και θα φανεί από Δευτέρα πώς θα διαμορφώσει τον καιρό στη χώρα μας. Μένει να δούμε πόσο αισθητή θα γίνει η πτώση της θερμοκρασίας και αν θα φέρει χιόνια στη βόρεια Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού: