Ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας αναμένεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ο διάδοχος του Παναγιώτη Αρκουμανέα στην προεδρεία του ΕΟΔΥ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Έκτοτε, για τη θέση του στην προεδρεία του ΕΟΔΥ, ακούγονταν πολλά ονόματα όπως αυτό του καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, του καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη και του πρώην Προέδρου του ΕΚΕΠΥ Πάνου Ευσταθίου.

Το βιογραφικό του Θεοκλή Ζαούτη

O Θεοκλής Ζαούτης είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 230 άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς εμβέλειας.

Συμμετέχει επίσης, σε πολλές συμβουλευτικές επιτροπές στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, όπως στα Centers for Disease Control and Prevention (CDC), National Institute of Health (NIH), American Academy of Pediatrics και European Society for Pediatric Infectious Diseases.

Πρόσφατα επιλέχθηκε ως μέλος της «προεδρικής συμβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων» του Λευκού Οίκου (Presidential Advisory Committee for Combating Antibiotic-Resistant Bacteria).

Το 2009 έλαβε το βραβείο «Healthcare Epidemiology Pediatric Investigator Award» και το 2015 τιμήθηκε από την Pediatric Infectious Diseases Society με το βραβείο Distinguished Service Award.