Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ υπέβαλε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Συγκεκριμένα, απέστειλε την σχετική επιστολή της παραίτησής του στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Πλεύρης έκανε δεκτή την παραίτησή του και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε κι έναν απολογισμό της παρουσίας του μέσα από μία ανάρτηση στο Facebook.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.

Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας», ανέφερε στην ανάρτηση του.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες…

Posted by Panagiotis Arkoumaneas on Saturday, October 2, 2021

Τα δεδομένα για τον διάδοχο

Όσον αφορά τον διάδοχό του Παναγιώτη Αρκουμανέα, το υπουργείο Υγείας κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το διάδοχό του, ενώ σε συνομιλία που είχε το Newsbeast με τον καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, για τον οποίο έχει διαρρεύσει ότι ενδεχομένως να αναλάβει τα ηνία του ΕΟΔΥ, ο ίδιος παρέπεμψε στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του -για επαγγελματικούς λόγους- υπέβαλε χθες ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπεύθυνος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης, ειδικός ιατρός εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας αποσαφηνίζει ότι την απόφασή του την είχε λάβει πολύ πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ο Θάνος Πλεύρης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.