Η κυπριακή αστυνομία άφησε ελεύθερο τον 73χρονο καθηγητή του Μετσόβιου Γιώργιο Μπάφας ο οποίος τελούσε υπό κράτηση με βάση δικαστικό διάταγμα, ως ύποπτος για εμπλοκή στο σκάνδαλο του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

Ο καθηγητής, που εκπροσωπούσε γερμανική εταιρεία στην οποία ανατέθηκε το συμβόλαιο για την κατασκευή του βιολογικού σταθμού του αποχετευτικού συστήματος, έδωσε κατάθεση στην οποία φέρεται να έχει επιβεβαιώσει την μαρτυρία του υπό διαθεσιμότητα τελούντος γενικού διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου Ευτύχιου Μαληκκίδη, για εμπλοκή στην υπόθεση του βουλευτή και τέως δημάρχου Πάφου Φειδία Σαρίκα.

Ο Ευτύχιος Μαληκκίδης, που με κατάθεσή του στην αστυνομία, παραδέχθηκε εμπλοκή στο σκάνδαλο, ανέφερε ότι ο Φειδίας Σαρίκας και ένας δημοτικός σύμβουλος που δεν βρίσκεται στη ζωή πήραν από 20.000 ευρώ ως μίζες για το αποχετευτικό Πάφου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση στις 11 Φεβρουαρίου επί αιτήματος του γενικού εισαγγελέα, για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Φειδία Σαρίκα, βουλευτή της ΕΔΕΚ.

Ο καθηγητής Γεώργιος Μπάφας στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε συναντήσεις σε ξενοδοχείο της Αθήνας και σε βαλίτσες με μίζες και κατονόμασε συνολικά τρία άτομα, που όπως υποστήριξε, έλαβαν μίζες που υπολογίζονται στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι «ο κ. Μπάφας έχει συνεργαστεί με τις ανακριτικές αρχές και αποφασίστηκε να μην κατηγορηθεί στο παρόν στάδιο. Αξιολογούμε το περιεχόμενο της κατάθεσης και αναμένουμε οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία για τα επόμενα βήματα» είπε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες η νομική υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο μετατροπής του Γεώργιου Μπάφα σε μάρτυρα κατηγορίας.