Πολλά μέτωπα άνοιξε η κακοκαιρία στην Ήπειρο, έτσι όπως αποτυπώνονται στην καταγραφή που ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός.

Στην Άρτα, στον κάμπο της Περάνθης και ειδικά στο χωριό Λουτρότοπος, νέα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν από τα ξημερώματα καθώς δεν άντεξε το ανάχωμα που υπάρχει στην περιοχή. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία, για τη δημιουργία νέου αναχώματος.

Η κήρυξη ως πλημμυροπαθών των περιοχών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και ο άμεσος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις υποδομές στους δήμους της Θεσπρωτίας, ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν την ευρεία σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, με τη συμμετοχή των δημάρχων της περιφερειακής ενότητας.

Το μεσημέρι, η εθνική οδός Ιωαννίνων- Άρτας, λόγω της μεγάλης καθίζησης που έχει υποστεί το οδόστρωμα στην περιοχή του Τερόβου, έκλεισε, με απόφαση της περιφέρειας Ηπείρου. Η κίνηση γίνεται μέσω επαρχιακών οδών.

Στο μεταξύ, στον νομό Ιωαννίνων χιονίζει από το πρωί σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο από 500 μέτρα και πάνω. Σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο εργάζονται για τον αποχιονισμό 30 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου.