Ξεκινά αύριο, Πέμπτη, η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό στους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών. Διευκρινίσεις για τη χορήγηση, τους δικαιούχους και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μόνο για όσους ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και παράλληλα έχουν κλείσει 6 μήνες από τη 2η δόση.

Επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι δεν θα αποστέλλεται sms σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό με την τρίτη δόση αλλά θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία με το κλείσιμο των ραντεβού με είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή μέσω των φαρμακείων: «H λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται το 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση», ανέφερε.

Για την επέκταση της 3ης δόσης και σε άλλες ομάδες, ανέφερε πως οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν όταν γίνουν διαθέσιμα τα επιστημονικά δεδομένα από κλινικές έρευνες που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους οι εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση θα πραγματοποιούνται κυρίως με το εμβόλιο της Pfizer για όσους είχαν λάβει δύο δόσεις με το σκεύασμα της Pfizer, Moderna ή Astrazeneca ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα ισχύσει για όσους εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.