Για το περίφημο σποτ της Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή του συνωστισμού στο οποίο είχε συμμετάσχει στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις ως σεξιστικό, μίλησε ο Χρήστος Λούλης.

«Το τηλεοπτικό σποτ για την πολιτική προστασία ήταν κοινωνικό “τράκο”. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, που με βρίζανε πολλοί και ήταν άσχημο, μετά άρχισα να γελάω. Σε τέτοιες αντιδράσεις σφίγγεσαι, σκληραίνεις, πικραίνεσαι, αντεπιτίθεσαι» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Λούλης μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega.

«Η συμβίωση με τους ανθρώπους προϋποθέτει να μπορείς να δέχεσαι και τη σφαλιάρα τους και τη βλακεία τους και το βραβείο και το χειροκρότημα τους. Αν πικραινόμουν πάρα πολύ για το ξύλο που έφαγα με το σποτάκι, θα έπρεπε με την ίδια λογική να την έχω ψωνίσει πάρα πολύ και με τα χειροκροτήματα που έχω δεχτεί» εξηγεί ο ηθοποιός.

Για την περίοδο της καραντίνας, ο Χρήστος Λούλης είπε: «Δεν έχω ιδέα τι μας δίδαξε η πανδημία. Το δικό μου μάθημα από την καραντίνα και την πανδημία είναι τα ζυμάρια». «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο λόγω κάποιου προβλήματος υγείας και κάποιοι λόγω προβλήματος στο μυαλό τους» είπε για το εμβόλιο.

«Δεν θα απέτρεπα τα παιδιά μου να ασχοληθούν με το χώρο του θεάτρου μετά τις καταγγελίες.  Θα τους έλεγα να προσέχουν, αλλά όχι να φοβούνται» δήλωσε ερωτηθείς για το ελληνικό #MeToo. «Δε φοβάμαι να λέω την άποψη μου. Είναι μια δύσκολη φάση. Όλα αυτά που συνέβησαν μου φάνηκαν παράξενα. Καμιά φορά σου φαίνεται παράξενο όλο αυτό, λίγο σουρεαλιστικό. Οι άνθρωποι έχουμε κάποια σκοτάδια. Κάποιοι έχουν κάποια πιο βαθιά σκοτάδια από κάποιους άλλους και νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου» κατέληξε ο Χρήστος Λούλης.