Στην αεροπορική άσκηση «Green Bridge» συμμετείχαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με δύο αεροσκάφη F-16 της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης και ένα C-27J της 354 Μοίρας της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Όπως ανακοινώθηκε, νωρίτερα σήμερα, η άσκηση διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Η Βουλγαρική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με δύο αεροσκάφη MIG-29. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν διασυνοριακές επιχειρήσεις εναέριας αστυνόμευσης εντός των FIR Αθήνας και Σόφιας με σκοπό τη συνεκπαίδευση των πληρωμάτων αέρος και του προσωπικού του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου των δύο χωρών.

Η δραστηριότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων τους, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως παράγοντας διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας.

Δείτε φωτογραφίες:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.