Απεργία πείνας μπροστά στη ΔΕΘ ξεκίνησε ένας γνωστός στους Θεσσαλονικείς καστανάς της πλατείας Αριστοτέλους, σύμφωνα με τοπικά Μέσα. Ο 70χρονος, κατά πληροφορίες, άνδρας διαμαρτύρεται, με τον τρόπο αυτό, για την κατάσχεση του καροτσιού του από τις αρχές.

«Απεργία πείνας γιατί μου πήραν το καρότσι με το οποίο ΖΟΥΣΑ», γράφει χαρακτηριστικά σε πλακάτ του ο ηλικιωμένος, ο οποίος είναι άστεγος, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα αυτή, ο καστανάς επισημαίνει πως η πώληση καλαμποκιών και κάστανων, μεταξύ άλλων, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι το μόνο έσοδο που έχει, καθώς και ότι διαθέτει την απαραίτητη άδεια.

Κατήγγειλε, δε, πως σε άλλους πλανόδιους πωλητές της πλατείας δεν κατασχέθηκαν τα καρότσια τους, όπως συνέβη στον ίδιο.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του 70χρονου ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής, δήλωσε ωστόσο πως «ο νόμος είναι ίδιος για όλους» και ότι «δεν κάνει εξαιρέσεις για κανέναν».

«Όποιος έχει αντιρρήσεις για το πώς εφαρμόζεται ο νόμος μπορεί να υποβάλει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία ή και να προσφύγει στα δικαστήρια. Την ήμερα που κατασχέθηκε ο εν λόγω πάγκος έγινε ευρείας κλίμακας επιχείρηση της υπηρεσίας μας και κατασχέθηκαν ακόμη 7 πάγκοι», πρόσθεσε ο ίδιος.