Στις ηλικίες από 0-17 ετών ανήκει το 20-25% των νέων κρουσμάτων, όπως ανκοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση. Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε μείωσε 24% στα κρούσματα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Ο κ Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι δεν επαληθευτήκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.