Νέα τροπή πήρε ξαφνικά απόψε η υπόθεση του 31χρονου Αλγερινού, ο οποίος προσήχθη χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με ένα ακόμα άτομο από το Παγκράτι, ύστερα από αίτημα των βελγικών αρχών, που θεωρούσαν ότι ο συγκεκριμένος ήταν πιθανόν ο «εγκέφαλος» της ομάδας που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο. Ενώ αρχικά οι Βέλγοι είχαν πει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να κρατηθούν οι προσαχθέντες, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ επανήλθαν ζητώντας την σύλληψη και την έκδοση του 31χρονου.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι και αφού είχαν διερευνηθεί όλα τα στοιχεία που απέστειλαν οι ελληνικές αρχές για τον Αλγερινό στις Βρυξέλες, οι Βέλγοι απάντησαν εγγράφως ότι δεν προκύπτει καμία σχέση του συγκεκριμένου ανθρώπου με την έρευνα που κάνουν για την ομάδα των τζιχαντιστών, γι’ αυτό δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να κρατηθεί και επομένως μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος.

Οι αρμόδιοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άφησαν ελεύθερο τον έναν από τους προσαχθέντες, κράτησαν όμως τον 31χρονο, προκειμένου να του πάρουν συμπληρωματική κατάθεση και να εξαντλήσουν όλα τις πιθανότητες για τυχόν εμπλοκή του σε κύκλωμα τζιχαντιστών.

Ταυτόχρονα έχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του Αλγερινού, για να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει τηλεφωνήσει σε άτομα που σχετίζονται με την ομάδα τζιχαντιστών που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο, κάτι όμως που είναι αρκετά χρονοβόρο και δεν μπορούσε να παραταθεί για πολύ η κράτηση του προσαχθέντα.

Και ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον αφήσουν, οι Βέλγοι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις ελληνικές αρχές, ζητώντας την σύλληψη και την έκδοση του 31χρονου, προκειμένου να εξεταστεί στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Κατόπιν αυτού, ο 31χρονος Αλγερινός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εφετών αύριο, ενώ ταυτόχρονα θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοσή του στο Βέλγιο.