Ένα σποτ για τον εμβολιασμό των παιδιών ανάρτησε στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τονίζει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του, «ξέρουμε ότι η μετάλλαξη Δ είναι πιο επικίνδυνη, πληγώνει και τα παιδιά, ενώ οι βλάβες στον οργανισμό μπορεί να είναι μακροχρόνιες. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 130.000 παιδιά ηλικίας 12-17, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους».

«Δεν υπάρχει γονιός στον κόσμο που δεν θέλει ό,τι καλύτερο για το παιδί του. Και ξέρω καλά πως είναι δικαίωμα κάθε γονέα να είναι πάρα πολύ προσεκτικός σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί του και ειδικά με την υγεία του. Όμως εκτός από μητέρα είμαι και παιδίατρος και για την Covid-19 η επιστήμη είναι ξεκάθαρη.

Σήμερα ξέρουμε ότι η πανδημία πληγώνει και τα παιδιά. Η μετάλλαξη Delta είναι πολύ πιο επικίνδυνη και το εμβόλιο που έχουμε στα χέρια μας είναι ασφαλές, εγκεκριμένο και αποτελεσματικό. Γι’ αυτό συνολικά η επιστημονική παιδιατρική κοινότητα είναι υπέρ των εμβολίων. Τα παιδιά μας πρέπει να επιστέψουν στο σχολείο και να είναι ασφαλή. Γι’ αυτό κι εγώ θα εμβολιάσω το δικό μου παιδί. Γιατί υπέρ των εμβολίων σημαίνει υπέρ των παιδιών», αναφέρει η παιδίατρος στο σποτάκι.

Σήμερα ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων εξέφρασαν την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε ότι οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα. Κι αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. Επίσης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.