Πλήθος κόσμου επισκέπτεται και σήμερα το εκκλησάκι των Αγίου Ελευθερίου/Παναγίας Γοργοεπήκοου, δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.

Ανάμεσα σε όσους θέλουν να του πουν ένα αντίο και ο εγγονός του Άγγελος, ο οποίος έφτασε στη Μητρόπολη με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι. O εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη και μικρός γιος της Μαργαρίτας, Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης, είχε αναφερθεί πρόσφατα στο ζήτημα που είχε προκύψει με την ταφή του μουσικοσυνθέτη με ανάρτησή του στο Facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί».

Στη Μητρόπολη βρέθηκε και ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε: «Θρηνούμε την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, ενός παγκόσμιου συμβόλου. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γιατί είναι το τέλος μιας εποχής. Κάποιοι άνθρωποι ευτυχήσαμε να τον γνωρίσουμε από κοντά, να τραγουδάμε τα τραγούδια του. Αυτό λίγο εμένα μου απαλύνει τις τελευταίες ώρες τον πόνο, ότι μπόρεσα να τον γνωρίσω, ότι ήμουν πολύ κοντά του. Ο κόσμος αποτίει φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο».

«Αυτό που δεν ξέρει κόσμος, όταν σήκωνε τα χέρια του να διευθύνει – γιατί ο κόσμο έβλεπε την πλάτη του, εκείνη την ώρα πριν ξεκινήσει το τραγούδι ήταν με το χαμόγελο. Εμείς αυτό βλέπαμε, έναν χαμογελαστό Μίκη που διηύθυνε εκείνη την ώρα. Άνοιγε τα χέρια του και ήταν σαν να αγκάλιαζε όλο τον κόσμο. Αυτή την εικόνα κρατάω από τον Μίκη. Την απλότητά του και ότι ήταν προσιτός στον καθένα. Αυτός ο σπουδαίος, ο τεράστιος Μίκης Θεοδωράκης. Τα τραγούδια του είναι αθάνατα, οπότε ο Μίκης είναι αθάνατος και θα τον μαθαίνουν και οι επόμενες γενιές για πάρα πολλά χρόνια», συμπλήρωσε ο τραγουδιστής.

Υπενθυμίζεται ότι το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί έως τις 19:00 και αύριο Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 14:00, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Βίντεο – φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος