Νεότερη ενημέρωση σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη – που ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα – πραγματοποιεί το ΚΚΕ, το οποίο αναφέρει, σε σχετικό ανακοινωθέν, πως την τελευταία ημέρα, την Τετάρτη, θα διεξαχθεί «τελετή αποχαιρετισμού».

Στο πλαίσιο αυτής της τελετής, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σύμφωνα με τον Περισσό.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το ΚΚΕ:

«Το λαϊκό προσκύνημα για το Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε σήμερα, στη Μητρόπολη Αθηνών και, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 3.00 μ.μ., από την Μητρόπολη Αθηνών.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί, με πλοίο, στα Χανιά.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

Παράταση του λαϊκού προσκυνήματος

Με χωριστό ενημερωτικό σημείωμά του το ΚΚΕ ενημερώνει για τη χρονική παράταση του σημερινού λαϊκού προσκυνήματος, έως τις 20.00, αντί στις 19.00, κατά τα παραπάνω.

Όπως αναφέρει ο Περισσός: «Παράταση του λαϊκού προσκυνήματος για τον Μίκη Θεοδωράκη. Το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη, θα παραταθεί για μία ώρα σήμερα, λόγω της καθυστέρησης της έναρξης, έως τις 20.00».