Έφτασε με καθυστέρηση ωρών η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, δίνοντας τέλος στο θρίλερ ανάμεσα στα γραφεία τελετών με το λαϊκό προσκύνημα να ξεκινάει αρκετά αργότερα από την ώρα που είχε προγραμματιστεί.

Η σορός του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη έφτασε λίγο μετά τις 16.30 στη Μητρόπολη και στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς», με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής να ξεσπάει σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «Αθάνατος» και τραγουδώντας τα πασίγνωστα τραγούδια με τα οποία σημάδεψε γενιές ολόκληρες.

Σύμφωνα με το Mega, στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να αποχαιρετήσει τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας μουσικός ήρθε να του πει αντίο και να του ψιθυρίσει στο αυτί ότι χάρη σε αυτόν ασχολήθηκε με τη μουσική, ενώ μια κυρία είπε πως ο μεγάλος συνθέτης τη βοήθησε να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν. Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΚΚΕ, θα δοθεί παράταση μιας ώρας του λαϊκού προσκυνήματος για τον Μίκη Θεοδωράκη έως τις 20.00».

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί καθυστέρησε η σορός του

Σύμφωνα με το Mega, ο λόγος καθυστέρησης της έλευσης της σορού στη Μητρόπολη, σχετιζόταν με τη δικαστική απόφαση να παραδοθεί η σορός σε άλλο γραφείο τελετών από αυτό που την είχε παραλάβει αρχικά.

Ο Πάνος Σκλιάς, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, ανέφερε στο κανάλι ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το γραφείο του παρέδωσε τη σορό στο γραφείο τελετών που ορίστηκε.

«Εκδικάστηκαν σήμερα το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράδοση της σορού στον κ. Αγοραστάκη και όφειλα να σεβαστώ την προσωρινή δικαστική απόφαση και παρέδωσα τη σορό» ανέφερε ενώ όπως σημείωσε η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι «ο κ. Αγοραστάκης ήταν απών 2,5 ώρες από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών».

Δείτε φωτογραφίες: