«Είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους  σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί. Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη» τόνισε επίσης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ενώ πρόσθεσε πως σύμφωνα με τα ραντεβού «κάθε 4 ημέρες προσθέτουμε 1%» στο συνολικό ποσοστό των εμβολιασθέντων.

Σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είπε πως «μειώνεται μετά από κάποιο διάστημα, αλλά δεν φαίνεται να μειώνεται αρκετά. Είναι σίγουρο ότι θα πάμε σε αναμνηστική δόση σε ανοσοκατασταλμένους και ίσως μετά από μια ηλικία και πάνω, γύρω στα 60-65 έτη. Στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει να χορηγείται η τρίτη δόση. Είμαστε σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για να ξεκινήσουμε».

Αναφερόμενος στους ασθενείς που αρνούνται να διασωληνωθούν ανέφερε ότι «είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις αυτές. Δεν είναι πρωτόγνωρα αυτά. Είναι πολύ λίγα, αλλά μπροστά στο φόβο του θανάτου όλοι επανέρχονται. Όταν δεν γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχουν σχετικά μέτρα».