Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Φθιώτιδα που απείλησε το απόγευμα της Παρασκευής (27/8) το χωριό Λογγίτσι με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με το lamianow.gr, λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και το χωριό δεν κινδυνεύει.

Νωρίτερα οι κάτοικοι από το χωριό Λογγίτσι είχαν απομακρυνθεί και στο χωριό παρέμειναν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και βρίσκονταν σε διάφορα σημεία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

Σε επικοινωνία που είχε το lamianow.gr με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο μας τόνισε: «Η μεγάλη βοήθεια από τα πτητικά μέσα που ήταν 10 στο σύνολο, 6 καναντέρ, 2 PZL και 2 Super Puma ήταν καθοριστική, έκαναν την διαφορά, προκειμένου να προλάβουμε την πυρκαγιά. Μεγάλη δουλειά έκαναν και οι επίγειες δυνάμεις ωστόσο λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους η συμμετοχή των πτητικών μέσων ήταν καθοριστική».

«Το μέτωπο έφτασε κάποια στιγμή σε απόσταση 8χλμ και περίπου 1.000 μέτρα από το χωριό. Άμεσα δώσαμε οδηγία για προληπτική εκκένωση, ωστόσο ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Αυτή την στιγμή μπορώ να πω ότι η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ευτυχώς δεν κάηκαν ούτε μελίσσια, ούτε ζώα, ούτε περιουσίες. Ωστόσο δυστυχώς δεν γλίτωσαν περίπου 3.000 στρέμματα» ανέφερε ο κ. Καρακάντζας.