Το θέμα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, απασχολεί τα κυβερνητικά στελέχη, με το θέμα του στρατού να βρίσκεται έντονα στο τραπέζι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η πλήρης έγκριση των εμβολίων της Pfizer από τον αμερικανικό FDA στερεί κάθε επιχείρημα για την επικινδυνότητα ή μη του εμβολίου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για επέκταση της υποχρεωτικότητας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού, στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους ένστολους αλλά και σε όσους καταταγούν για να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Ωστόσο για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να λυθούν μια σειρά από προβλήματα, όπως το πώς θα καλυφθούν τα κενά των ανεμβολίαστων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούςστα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πρόστιμα και κυρώσεις.

Είπε ακόμα ότι θα τηρηθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας από 1/9 των εργαζομένων σε δομές υγείας που δεν χουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.