Αφήνοντας πίσω της όπως αναφέρει την ίδια της τη ζωή, τους κόπους της και το σπίτι που έχτισε μαζί με τον άνδρα της με τόσο αγάπη αποχαιρέτησε τις Γούβες της Εύβοιας λόγω της φωτιάς η 52χρονη Μ.Σ.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα αλλά δυστυχώς είδαμε περιουσίες να καταστρέφονται, ζώα να πεθαίνουν, κόσμο να υποφέρει. Λυπάμαι για αυτή την καταστροφή. Η ζωή μας, η ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας δεν θα είναι ποτέ η ίδια» επισημαίνει.

«Όσα χάθηκαν δεν θα καταφέρουμε δυστυχώς να τα φτιάξουμε ξανά. Ήταν οι κόποι της ζωής μας, ήταν όλα όσα καταφέραμε να φτιάξουμε για τα δύο μας παιδιά» αναφέρει η 52χρονη που πλέον βρίσκεται στην Αθήνα στο σπίτι της κόρης της.

«Μόλις μας ενημέρωσαν πως πρέπει να φύγουμε βάλαμε σε μια σακούλα όσα πράγματα μπορέσαμε. Τα παιδιά μας μένουν στην Αθήνα, τα ενημερώσαμε αμέσως και φύγαμε. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε όσα θέλαμε μαζί μας» συμπληρώνει.

«Ο σύζυγός μου πήρε αγκαλιά τον σκύλο μας που ενώ φεύγαμε μας κοιτούσε γεμάτος ευγνωμοσύνη» αναφέρει η Μ.Σ.

Φωτιά στην Εύβοια: «Ξέρουμε πως ο εφιάλτης μας δεν έχει τελειώσει»

Ο εφιάλτης μας ξέρουμε πως δυστυχώς δεν έχει τελειώσει, σημειώνει η 52χρονη η οποία ήταν στο εξοχικό της στις Γούβες όταν ξέσπασε η φωτιά ενώ κατοικεί μόνιμα στη Χαλκίδα.

«Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα αντικρίσουμε όταν θα γυρίσουμε πίσω οι εικόνες που βλέπουμε στην τηλεόραση μας τρομάζουν» αναφέρει.

«Όταν ακούγαμε για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι θεωρούσαμε πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ ξανά και τελικά συνέβη. Καίγεται επί τόσες ημέρες ολόκληρη η χώρα και οι φωτιές δεν σβήνουν» λέει στο Newsbeast.

«Νιώσαμε πως ήμασταν μόνο στο έλεος του Θεού»

«Νιώσαμε πως ήμασταν μόνο στο έλεος του Θεού, εγκαταλελειμμένοι στην τύχη μας και στο μένος της φωτιάς. Δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω και να αντικρύσουμε πια τα αποκαΐδια» σημειώνει.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, δεν νομίζω πως κανείς μας θα μπορέσει να ξεχάσει. Εγώ σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ τις φωνές, τη μυρωδιά της καμένης γης και τον αγώνα τόσων ανθρώπων, τον αγώνα μας να προστατέψουμε τα σπίτια μας» επισημαίνει κλείνοντας.