Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο γραφείο του στο Κρυονέρι έχοντας υποστεί ανακοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του ήταν εκείνη που κάλεσε το ΕΚΑΒ, ενημερώνοντας πως έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών βρίσκονταν στο γραφείο του και διεκομίσθη στο ΚΑΤ, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν από χθες στο εργοστάσιο του ανησυχώντας για τη φωτιά και σύμφωνα με στην τελευταία ανάρτηση του στα social media αναφερόταν στις πυρκαγιές με την ευχή να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου και από το 1988 είχε αναλάβει την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε..

Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Aπό το 2004 έως 2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης ενώ την περίοδο 2005 – 2006 ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ. και τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για τέσσερα έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος).

Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Νοέμβριο 2012 έως τον Μάιο του 2015, καθώς επίσης και μέλος του Δ.Σ. «Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.». από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017.

Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας ήταν συνδιαχειριστής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.