Εκκενώνεται η κοινότητα Κουρκουλών στη βόρεια Εύβοια, με το κυρίως μέτωπο της φωτιάς να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό.

Λίγο νωρίτερα περιπολικά της αστυνομίας με μεγάφωνα κάλεσαν τους κατοίκους του χωριού να αποχωρήσουν άμεσα από τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τον οικισμό.

Νωρίς το πρωί εκκενώθηκε το χωριό Κεχριές ενώ τα ξημερώματα ακόμη δύο χωριά εκκενώθηκαν στη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη. Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά.

Ο κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας λέει στο Newsbeast:

«Οι Κουρκουλοί ουσιαστικά κάηκαν χθες, τους τελευταίους κατοίκους θέλουμε να τραβήξουμε από εκεί. Ακόμα κάποιοι δυστυχώς δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους. Η εκτίμηση μου είναι ότι μπορεί να έχουν καεί έως και 200 σπίτια. Εντελώς ανεξέλεγκτη η φωτιά δρα τρία διαφορετικά μέτωπα. Το πιο επικίνδυνο είναι το ανατολικό, αυτό που βαίνει προς Αιγαίο και πηγαίνει από Σκεπαστή και πέρα. Κανένα εναέριο μέσο δεν έχουμε αυτή τη στιγμή σε αυτό το βασικό μέτωπο που βαίνει προς θάλασσα. Ζητάμε επιτακτικά εναέρια μέσα να μας βοηθήσουν. Θα καούμε ζωντανοί».

Σε πύρινο κλοιό η Βόρεια Εύβοια

Τουλάχιστον 3 είναι τα μέτωπα που προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Στη Δάφνη και τις Κεχριές δίδεται μία πραγματική μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές, αλλά κυρίως κατοίκους, για να δημιουργήσουν ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην απειλήσει τους οικισμούς.

Την τελευταία ώρα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις βόρεια του χωριού Σκεπαστή και προς Αμέλαντες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Στο δυτικό και βορειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς τα σενάρια είναι δυσοίωνα, καθώς η φωτιά μένεται ανεξέλεγκτη μέσα σε συμπαγές παρθένο πευκοδάσος.