Συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-«παντόφλα» «ΠΑΡΑΛΟΣ».

Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κανένας από τους απομακρυνθέντες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Επισημαίνεται πως το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνση τους με πλωτά μέσα. Έως και αυτή τη στιγμή σκάφη του Λιμενικού περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν εγκλωβιστεί σε άλλες παραλίες της Εύβοιας.

Τα στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης των 85 πολιτών, ή των όσων προηγήθηκαν, κατέγραψαν ΜΜΕ, κάτοικοι και χρήστες των social media. Δείτε τα συγκλονιστικά πλάνα:

🔥🔥🔥🔥ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Πηγή βίντεο: Πυρκαγιά ενημέρωση www.ghettomagazine.gr

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, August 4, 2021

🔥SOS 🔥SOS🔥 SOS ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΠΛΩΤΑ. Τους εχει περικυκλώσει η πυρκαγιά. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕΣυμβαίνει τώρα έξω από τις Ροβιες ..Βρισκόμαστε σε καϊκι οποίος χρειάζεται βοήθεια θα είμαστε στην παραλία τώρα Ρωβιων.Πηγή :Σταυρούλα Αναγνώστου.

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, August 4, 2021

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΒΙΕΣ- ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ https://www.facebook.com/meteology

Posted by Πετρος Χειμωνεττος on Wednesday, August 4, 2021