Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών από τις Ροβιές Εύβοιας, οι οποίες παραδόθηκαν στη φωτιά με σκάφη του Λιμενικού.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Κοκκάλας τόνισε πως «έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των πολιτών αφού κύριος γνώμονας είναι η ασφάλειά τους».

Η επιχείρηση αφορά στους κατοίκους που κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τις φλόγες. Επειδή, όμως, η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει με γρήγορη ταχύτητα αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους.

Στιγμιότυπα από την επιχείρηση αυτή, ή τις στιγμές που προηγήθηκαν, κατέγραψαν ΜΜΕ, κάτοικοι και χρήστες των social media.

Δείτε τα συγκλονιστικά πλάνα:

🔥SOS 🔥SOS🔥 SOS ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΠΛΩΤΑ. Τους εχει περικυκλώσει η πυρκαγιά. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕΣυμβαίνει τώρα έξω από τις Ροβιες ..Βρισκόμαστε σε καϊκι οποίος χρειάζεται βοήθεια θα είμαστε στην παραλία τώρα Ρωβιων.Πηγή :Σταυρούλα Αναγνώστου.

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, August 4, 2021

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΒΙΕΣ- ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ https://www.facebook.com/meteology

Posted by Πετρος Χειμωνεττος on Wednesday, August 4, 2021

🔥🔥🔥🔥ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Πηγή βίντεο: Πυρκαγιά ενημέρωση www.ghettomagazine.gr

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, August 4, 2021

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πέντε σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και η «παντόφλα» Πάραλος, που βρίσκονται στην περιοχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι οι πολίτες που επιβιβάζονται αυτή την ώρα στο «Πάραλος» είναι καλά στην υγεία τους.