Στη μεγάλη διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας όπως επίσης και για την επιθετική μορφή της εστίασε ο διευθυντής της 2ης ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (3/8).

Όπως προειδοποίησε μιλώντας στο Open το τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων αρχίζει και εξασθενεί ενώ παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία των ειδικών για το ότι η πανδημία έχει αλλάξει.

«Ανησυχούμε από το εκρηκτικό μείγμα που διαμορφώνεται, η πανδημία έχει πάρει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες είναι πιο μικρές από τις δυνατότητες που έχουμε. Το ρήγμα των ανεμβολίαστων στο τείχος ανοσίας με ανησυχεί, οι εμβολιασμένοι είναι αναγκαίο να κάνουν αναμνηστικές δόσεις», ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος.

Τι είπε για τον διπλά εμβολιασμένο ασθενή που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Ο διευθυντής της 2ης ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» αναφέρθηκε και στον πρώτο διπλά εμβολιασμένο ασθενή που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, επισημαίνοντας πως η κατάστασή του είναι υπό έλεγχο.

«Το ”ρήγμα” στην ανοσία είναι πολύ μεγάλο: Αυτό των ανεμβολίαστων. Αυτό μας ανησυχεί περισσότερο. Το ρήγμα σε ένα πλοίο ανησυχεί όλους τους επιβαίνοντες. Δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι αυτοί που κινδυνεύουν» υπογράμμισε.

Καπραβέλος: Πρέπει να προλάβουμε το τέταρτο κύμα για να μην έχουμε εκατόμβη νεκρών

Κάνοντας ειδική αναφορά στο τείχος ανοσίας των εμβολιασμένων που εξήγησε ότι έχει αρχίζει και εξασθενεί, ο Νίκος Καπραβέλος συνέστησε τη χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Είμαστε λίγο ανήσυχοι εάν θα τα καταφέρουμε ώστε το τέταρτο κύμα, αυτό που βλέπετε σε εξέλιξη, και κατά τον Αύγουστο, αλλά κυρίως από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και μετά, να είναι απόλυτα ελεγχόμενο, ώστε να μην αφήσει και αυτό μία εκατόμβη νεκρών» διαμήνυσε.

Για ακόμη μία φορά ο διευθυντής της 2ης ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ζήτησε να τηρούνται πιστά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ειδικά όπως είπε δεδομένης και της αυξημένης κινητικότητας εν μέσω του καλοκαιριού.

«Είναι αδύνατο να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο τείχος ανοσίας μέσα σε λίγες ημέρες» σημείωσε και τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ευαίσθητες κατηγορίες εργαζομένων, γιατί όπως ανέφερε «η επικοινωνία των ανεμβολίαστων με ευπαθείς ομάδες θα είναι καταστροφική, άρα και η πολιτεία θα πρέπει να πάρει μέτρα».