Μια ανάσα δροσιάς αναζητούν ψάχνοντας για σκιά και κάποιο συντριβάνι ώστε να κάτσουν δίπλα του οι πολίτες και οι τουρίστες που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη που «βράζει» λόγω του καύσωνα.

Η Νέα Παραλία όπως αναφέρει και δείχνει σε σχετικό του βίντεο το grtimes.gr είναι τελείως άδεια ενώ τα θερμόμετρα δείχνουν 36 βαθμούς υπό σκιά και ο κόσμος ξαπλώνει όπου βρίσκει πράσινο, κάνει αέρα με βεντάλιες και αποφεύγει τον ήλιο.

Οι λιγοστοί πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους ρίχνουν συνεχώς νερό επάνω τους και κρατούν μπουκάλια με νερό ή χυμούς.

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτοί οι κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα, ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα (2/8) και για όσες ημέρες το θερμόμετρο δείχνει υψηλές θερμοκρασίες έχει διευρύνει τις ώρες που μένουν ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες που διατίθενται στο κοινό μέχρι τις 20:00.

Στους κλιματιζόμενους χώρους που θα παραμένουν αυτές τις ημέρες ανοικτοί προστέθηκαν από σήμερα και τα ΚΑΠΗ της δεύτερης δημοτικής κοινότητας.

Αναλυτικά οι κλιματιζόμενες αίθουσες που θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 20.00 βρίσκονται στους εξής χώρους:

  • Δεύτερο παράρτημα ΚΑΠΗ, Λαγκαδά 35.
  • Τρίτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Χαράλαμπου Μούσχου 9, Ανω Πόλη.
  • Τέταρτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρηγορίου Λαμπράκη 42.
  • Πέμπτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Αλεξανδρείας 27.
  • Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
  • Ισόγειο Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Αγγελάκη 13.

Η δομή αστέγων η οποία βρίσκεται επί της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 είναι σε διαρκή λειτουργία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.