Πλούσια σε επιλογές η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά, με ταινίες, στην κυριολεξία, για όλα τα γούστα. Από τις συνολικά εννιά ταινίες που προβάλλονται σήμερα στη μεγάλη οθόνη, οι τρεις κλασικές επανεκδόσεις. Ανάμεσά τους «Η Νύχτα των Βρικολάκων» του Πολάνσκι και «Το Κεντρί», που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 1973, με τους Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρόμπερτ Σο.

Η Μαύρη Κηλίδα (The Black Strain)

Θρίλερ, 90΄

Σκηνοθεσία: Ενρίκε Γκαρσία

Πρωταγωνιστούν: Κούκα Εσκριμπάνο, Πάμπλο Πουγιόλ, Μαρία Αλφόνσα Ρόσο, Νοεμί Ρουίθ, Χοακίν Νούνιεθ

1971 σε ένα απομονωμένο χωρίο στην Ισπανία. Μετά το θάνατο της ηλικιωμένης μητέρας τους, οι τρεις κόρες της βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν γείτονα που θα τους γυρίσει την πλάτη, έναν ιερέα που έχει κηρύξει πόλεμο στην οικογένεια και την απρόσμενη άφιξη του αποξενωμένου γιου. Τη νύχτα της αγρυπνίας τα μυστικά της οικογένειας αναδύονται μπροστά στο νεκρό σώμα της μητέρας. Όλο το μίσος, η απέχθεια και η απόγνωση του παρελθόντος επιστρέφουν τη νύχτα πριν την κηδεία.

Old 

Θρίλερ, μυστηρίου, 108′

Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Πρωταγωνιστούν: Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Βίκυ Κρίπς, Ρούφους Σιούελ, Κεν Λιούνγκ, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Άμπει Λι, Άαρον Πιέρ, Κάθλιν Σαλφάν, Αλέξα Σουίντον, Νόλαν Ρίβερ, Κάιλι Μπίγκλει, Έμπεθ Ντέιβιτζ, Ελάιζα Σκάνλεν, Άλεξ Γουλφ, Εμιούν Έλιοτ, Τόμασιν Μακένζι

Μια οικογένεια πηγαίνει διακοπές αναψυχής σε ένα τροπικό θέρετρο, όπου θα ανακαλύψει μια καλά κρυμμένη, ειδυλλιακή παραλία. Σε αυτήν θα αποφασίσει να περάσει μερικές ξένοιαστες ώρες μαζί με μερικούς ακόμα εκλεκτούς επισκέπτες. Όμως, σε αυτή την παραλία, κάτι πολύ παράξενο και αλλόκοτο συμβαίνει. Με κάποιον ανεξήγητο τρόπο οι άνθρωποι γερνούν γρήγορα. Κάτι ανεξήγητο δείχνει να συμπυκνώνει το χρόνο με αποτέλεσμα ολόκληρη η ζωή των ηρώων να μειώνεται σε μια μόλις μέρα.

Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα (La Double Vie de Veronique)

Δράμα, 98΄

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκ

Πρωταγωνιστούν: Ιρέν Ζακόμπ, Φιλίπ Βολτέρ, Σαντρίν Ντιμάς

Δύο γυναίκες που έχουν το ίδιο πρόσωπο και μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά η μία από την άλλη. Η Βερόνικα μένει στην Κρακοβία και η Βερονίκ στο Κλερμόν Φεράν κι έχουν το ίδιο πάθος για τη μουσική, την ίδια μοναχική αύρα και το ίδιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η μία διαισθάνεται την ύπαρξη της άλλης σε ένα μεταφυσικό επίπεδο, νιώθοντας ότι δεν είναι μόνη σε αυτόν τον κόσμο. Η κατάρρευση της Βερόνικα κατά τη διάρκεια ενός κονσέρτου όμως αλλάζει ριζικά τις ισορροπίες αυτής της αμφίδρομης σχέσης.

Κάτι Τρέχει στο Σεν Τροπέ

Κωμωδία, 89΄

Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεναμού

Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Μπενουά Πελβούρντ, Τιερί Λερμίτ, Ρόσι ντε Πάλμα

Κάθε καλοκαίρι, ο δισεκατομμυριούχος Τρανσάν και η σύζυγός του Ελιάν φιλοξενούν τους πιο γκλαμουράτους σελέμπριτις στην πολυτελή βίλα τους, στη Νότια Γαλλία. Όταν  ένα από τα αυτοκίνητα τους βρεθεί με κομμένα φρένα, σε συνδυασμό με μια σειρά απειλητικών γραμμάτων τότε ο Τρανσάν θα αναγκαστεί να αναζητήσει έναν επιθεωρητή για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Στην μέση των καλοκαιρινών διακοπών μόνο ο  υπερόπτης και αδέξιος Μπουλέν είναι διαθέσιμος γι΄ αυτήν τη δουλειά. Έτσι για να πιάσει τον ύποπτο και να λύσει το μυστήριο δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποδυθεί τον μπάτλερ.

Περιπέτεια στη Ζούγκλα (Jungle Cruise)

Κωμωδία δράσης, 127΄

Σκηνοθεσία: Χάουμε Κολέτ-Σέρα

Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Εμιλι Μπλαντ, Τζέσι Πλέμονς, Πολ Τζιαμάτι, Εντγκαρ Ραμίρεζ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά στον Αμαζόνιο με καπετάνιο τον πνευματώδη Frank Wolff και την θαρραλέα ερευνήτρια Dr. Lily Houghton. Η Lily ταξιδεύει από το Λονδίνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, επιλέγοντας κατά τύχη τον Frank ως οδηγό, με την ετοιμόρροπη βάρκα του. Η Lily είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής.

Το απίθανο ντουέτο σε μια επική και απρόσμενη περιπέτεια, θα συναντήσει αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις, όλα κρυμμένα στην παραπλανητική ομορφιά του πλούσιου τροπικού δάσους. Καθώς όμως τα μυστικά του χαμένου δέντρου ξεδιπλώνονται, η ζωή της Lily και του Frank παίζεται κορώνα γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή.

Η Νονά της Νύχτας (La Daronne)

Αστυνομική δραμεντί, 104΄

Σκηνοθεσία: Ζαν- Πολ Σαλομέ

Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ιπολίτ Ζιραρντό

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι μεταφράστρια της δίωξης ναρκωτικών. Σε μια παρακολούθηση, ανακαλύπτει ότι είναι άσχημα μπλεγμένος ο γιος της αγαπημένης κυρίας που φροντίζει την μαμά της. Αποφασίζει να τον βοηθήσει. Στην πορεία όμως, και με τις πληροφορίες που έχει, βρίσκεται η ίδια να διακινεί μεγάλα φορτία ναρκωτικών.

Λάσι Γύρνα Σπίτι (Lassie Come Home)

Κωμωδία, 100΄

Σκηνοθεσία: Χάνο Ολντερντίσεν

Πρωταγωνιστούν: Νίκο Μαρίσκα, Σεμπάστιαν Μπεζέλ, Άννα Μαρία Μούε, Ματίας Χάμπις

Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του, Λάσι, είναι αχώριστοι φίλοι που ζουν αμέριμνοι σε ένα ειδυλλιακό χωριό στη νότια Γερμανία. Όταν ο πατέρας του Φλο χάνει τη δουλειά του, η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα όπου απαγορεύονται τα σκυλιά κι έτσι ο Φλο, απαρηγόρητος, αναγκάζεται να αποχωριστεί την καλύτερή του φίλη.

Όταν η ατμόσφαιρα στο καινούργιο της σπιτικό αρχίζει να γίνεται εχθρική, η Λάσι θα αρπάξει την ευκαιρία να δραπετεύσει και να ξεκινήσει ένα, γεμάτο περιπέτειες, ταξίδι για να διασχίσει τη Γερμανία και να επιστρέψει στον πολυαγαπημένο της φίλο. Όμως και ο Φλο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια: αρχίζει κι εκείνος να αναζητάει τη Λάσι και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον!

Η Νύχτα των Βρικολάκων (The Fearless Vampire Killers)

Μαύρη Κωμωδία, 108΄

Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι

Πρωταγωνιστούν: Τζακ Μακ Γκόουραν, Σάρον Τέιτ, Ρομάν Πολάνσκι, Άλφι Μπας

Ένα μικρό αριστούργημα μαύρης κωμωδίας και αυθεντικού τρόμου το οποίο εξιστορεί τις προσπάθειες ενός ηλικιωμένου κυνηγού βρυκολάκων και του αδέξιου βοηθού του (τον υποδύεται απολαυστικά ο ίδιος ο Πολάνσκι) να εξαρθρώσουν μια απέθαντη οικογένεια από βαμπίρ στα χιονισμένα Καρπάθια. Η ταινία θα προβληθεί σε πλήρη αποκατεστημένη κόπια για τον εορτασμό 50 ετών από την πρώτη της κυκλοφορία στις αίθουσες.

Το Κεντρί (The Sting)

Περιπέτεια, 129΄

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Ρόι Χιλ

Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Σο

Ο Τζόνι Χούκερ είναι ένας μικροαπατεώνας από το Ιλινόις, ο οποίος με τη βοήθεια των φίλων του Λούθερ Κόουλμαν και Τζο Ίρι καταφέρνει να κλέψει στα χαρτιά 11.000 δολάρια από κάποιο ανύποπτο θύμα. Ο Λούθερ αποφασίζει να παρατήσει τις κομπίνες και συμβουλεύει τον Τζόνι να πάει στο Σικάγο για να συναντήσει τον Χένρι Γκόντορφ να τον διδάξει τα κόλπα για μεγάλες κομπίνες.