Για προσπάθεια συγκέντρωσης εκατοντάδων εγγράφων τα οποία ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν για νομική προσφυγή κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Τρίτη (27/7).

«Ανά την Ελλάδα κυκλοφορούν διάφορα έγραφα αιτήματα πολιτών ή και υγειονομικών προς γιατρούς, που με πρόσχημα ”ειδικά προβλήματα” ζητούν ιατρική διαβεβαίωση μέσω ”πιστοποιητικού ασφαλείας” για να εμβολιαστούν. Σε περίπτωση που ο γιατρός δεν δεχθεί να τους δώσει το έγγραφο, ζητούν να αιτιολογήσει γραπτώς την αιτία της άρνησής του» επεσήμανε.

«Όλη αυτή η προσπάθεια είναι καθοδηγούμενη νομικά, ώστε να μαζευτούν εκατοντάδες τέτοια χαρτιά, πιστοποιητικά ασφαλίσεως ή αρνήσεις, να δοθούν αυτά τα πιστοποιηθούν, ώστε να χρησιμοποιηθούν νομικά εναντίον του νόμου της υποχρεωτικότητας κατά πάσα πιθανότητα» επεσήμανε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο Νίκος Τζανάκης εφιστά την προσοχή των γιατρών, των διοικήσεων των νοσοκομείων αλλά επίσης του υπουργείου Υγείας και παράλληλα συμβουλεύει τους γιατρούς να απαντούν ότι όλες οι διαβεβαιώσεις αυτές, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εμβολιασμών emvolio.gr στην οποία και θα πρέπει να παραπέμπουν.

«Δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν αλλά να οργανώσουν μια νομική διαδικασία», τόνισε.