Η ακύρωση της παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλο, διασώστη, συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές, από την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες ώρες, από κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και πολίτες στα social media.

Με την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επρόκειτο να απονείμει στον Ιάσονα Αποστολόπουλο τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, όπως είχε ανακοινωθεί.

Με ένα μήνυμά του στα social media όμως, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε γνωστό πως «ο κος Ιάσωνας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί».

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Οι αντιδράσεις

«Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν χρειάζεται κανένα βραβείο από θεσμούς, που είναι πια απόλυτα ταυτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Ο άνθρωπος αυτός με τη δράση του και έχοντας σώσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, έχει ήδη κατακτήσει πολλά βραβεία στις καρδιές των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Το γεγονός όμως ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας υποχωρεί στις απαιτήσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, η οποία μάλιστα διαφημίζει την παρέμβασή της, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και δεν μπορεί παρά να μας γεννά έντονο προβληματισμό, λίγο καιρό μάλιστα μετά την φωτογράφιση της ΠτΔ στο τείχος της ντροπής στον Έβρο», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε μέσω Facebook: «Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσονα Αποστολόπουλο διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση».

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσονα Αποστολόπουλο διότι σε…

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Saturday, July 24, 2021

Στη Βουλή το θέμα της ακύρωσης της παρασημοφόρησης

«Είναι δυνατόν να ανακλήθηκε στο και πέντε απόφαση παρασημοφόρησης; Είναι δυνατόν το ΥΠΕΞ να επέβαλε παρόμοιο εξευτελισμό στην Προεδρία; Για ποιο λόγο;», έγραψε στο Twitter o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως «την Δευτέρα θα υποβάλω σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση».

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Τα σχόλια στο Twitter

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η υπόθεση και στα social media. Ακολουθούν κάποια από αυτά: