Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι ζέστες έχουν αρχίσει να μας επηρεάζουν. Για πολλούς το καλοκαίρι το ταυτίζουν με δροσερά, ζουμερά φρούτα και παγωτά, ενώ αρκετοί ψάχνουν δροσερές συνταγές να εντάξουν στο διαιτολόγιό τους με εύκολο και υγιεινό τρόπο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό κατά τους μήνες του θέρους να ενυδατωνόμαστε καλά και προσλαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να μπορούμε να αντεπεξερχόμαστε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας δώσουν την ευκαιρία να γευτείτε καλοκαιρινά πιάτα με μοναδικό τρόπο ακολουθώντας τα βήματα και δίνοντας βάση στα μυστικά της για ένα ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα.

Εδώ σας προτείνω τρία καλοκαιρινά και δροσερά πιάτα που, εκτός του ότι θα σας ικανοποιήσουν γευστικά, θα σας προσφέρουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που θα τονώσουν τον οργανισμό σας.

Στην Ελλάδα τα λαδερά φασολάκια κατά πολλούς θεωρείται ένα από τα εθνικά μας φαγητά και δικαιολογημένα διατροφολόγοι το συνιστούν ανεπιφύλακτα το καλοκαίρι που είναι η εποχή του. Η εύκολη συνταγή για φασολάκια λαδερά κοκκινιστά της Αργυρώς μαζί με τα μυστικά της έρχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη θρεπτικότητα του πιάτου καθώς το φαγητό είναι πηγή πληθώρα βιταμινών.

Ποιος, όμως, δεν θα τρελαινόταν για μια δροσιστική σαλάτα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια ένα πλήρες γεύμα; Αν και ρητορική ερώτηση η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει απάντηση με τη συνταγή της πατατοσαλάτα της Αργυρώς. Εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα πεντανόστιμα η πατατοσαλάτα της Αργυρώς με απλά υλικά που δεν λείπουν από κανένα σπίτι μπορεί να τη φτιάξει και ο πιο “αδέξιος” της κουζίνας. Οι πατάτες μαζί με την μαγιονέζα, το παρθένο ελαιόλαδο και τις συμβουλές τις Αργυρώς για το δέσιμο τους είναι η ιδανική επιλογή του καλοκαιριού που όχι μόνο θα σας δροσίσει αλλά θα έχετε πρόσβαση στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου, που γνωρίζουμε πλέον πόσο ευεργετικά είναι για την υγεία μας, και στους υδατάνθρακές και βιταμίνες της πατάτας που μικροί και μεγάλοι δεν μπορούν να της αντισταθούν.

Για τους λάτρεις της σούπας που δεν μπορούν να τις αποχωριστούν ούτε το καλοκαίρι υπάρχει η κολοκυθόσουπα βελουτέ της Αργυρώς για να τους ευχαριστήσει. Αν και πολλοί την έχουν ταυτίσει με τα χειμωνιάτικα μαγειρέματα τρώγεται εξίσου ευχάριστα και τους ζεστούς μήνες του έτους καθώς μπορείς να την συνδυάσεις με στραγγιστό γιαούρτι. Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες, όπως Α και Β, και ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην ενίσχυση του οργανισμού και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο και το γιαούρτι δεν χρειάζεται να απορείς γιατί να δοκιμάσεις αυτή τη σούπα τώρα. Αυτή είναι η περίοδος που μπορείς να βρεις τη φρέσκια κολοκύθα που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα σε αφθονία.

Αυτά τα τρία γεύματα της Αργυρώς για το καλοκαίρι δεν θα απογοητεύσουν κανένα!

Δοκιμάστε τα και θυμηθείτε πόσο καλό κάνετε στον οργανισμό σας να τον τροφοδοτείτε με βιταμίνες και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά εύκολα και γρήγορα.

Καλή σας απόλαυση!