«Η μετάλλαξη Δέλτα ανιχνεύεται όλο και περισσότερο στη χώρα μας γεγονός που δεν επιτρέπει εφησυχασμό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μύκονο μετά και το τοπικό lock down το οποίο εφαρμόστηκε στο νησί. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός ναι μεν υπάρχει υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση στο νησί αλλά οι νέες μετρήσεις δείχνουν σταθεροποίηση και πως δεν υπάρχουν νέες συρροές.

Τα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο ξεκίνησαν να ισχύουν από το περασμένο Σάββατο και θα ισχύουν ως τη Δευτέρα. Τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί αν θα παραταθουν ή όχι τα συγκεκριμένα μέτρα.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως θα υπάρξουν από την ερχόμενη Δευτέρα σαρωτικοί έλεγχοι τόσο στη Μύκονο όσο και στις υπολοιπες περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης πως αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση να πραγματοποιούν δυο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα.