Την προληπτική εκκένωση του χωριού Κοκκάρι στη Σάμο, λόγω της ανεξέλεγκτης – για την ώρα – φωτιάς που ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες του νησιού, εισηγήθηκαν πριν λίγη ώρα η πυροσβεστική και η δημοτική αρχή.

Κάτοικοι είχαν σπεύσει να απομακρυνθούν από την περιοχή από νωρίτερα, λόγω του πυκνού καπνού στο σημείο, από τη πυρκαγιά που, πάντως, καίει δασική έκταση. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Newsbeast πηγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια στον οικισμό.

Για την κατάσβεση της φωτιάς από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στο έδαφος επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα αλλά και εθελοντές με πέντε οχήματα και βυτιοφόρα των Δήμων του νησιού.

Σημειώνεται πως στη Σάμο πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 – 5 μποφόρ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Όπως πρόσθεσε, «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».