Στην εκκένωση του ξενοδοχείου «Φιλίππειο» που βρίσκεται πλησίον της φωτιάς που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι σε περιοχή πάνω από την περιφερειακή οδό σε δασική περιοχή του Σέιχ-Σου προχώρησαν οι Αρχές ύστερα από σύσταση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας. Την είδηση της εκκένωσης επιβεβαίωσαν μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Παράλληλα στη κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις από τους δήμους αλλά και υδροφόρες.

Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών: Η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες»

Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε ότι «η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες. Είναι στο κομμάτι πάνω από τον περιφερειακό, κοντά στη λυόμενη βάση του πυροσβεστικού σώματος, στον κόμβο προς το Ζωολογικό Κήπο και πάνω».

«Η φορά της φωτιάς είναι προς το εσωτερικό του δάσους, στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Απευθύνω έκκληση προς τον κόσμο να μην κυκλοφορεί στον περιφερειακό και να μην πηγαίνουν άνθρωποι για λόγους περιέργειας προς το ξενοδοχείο (σ.σ. Φιλίππειο), ώστε να διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Είναι καλό που δεν φυσούν άνεμοι στην περιοχή. Όλες οι δυνάμεις του δήμου βρίσκονται επί ποδός» πρόσθεσε.

Πηγή φωτογραφιών-βίντεο: thestival.gr