Σε ρυθμούς Ρίχτερ «χορεύει» τα τελευταία 24ωρα η Θήβα. Το μεσημέρι της Δευτέρας (12/7) σημειώθηκαν δύο νέοι σεισμοί μεγέθους 3,3 βαθμών και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στις 13:57 με το επίκεντρο του να εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά της Θήβας και το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 14:06 σημειώθηκε μία ακόμη πιο ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα Βόρεια της Θήβας και εστιακό βάθος 8,3 χιλιόμετρα.

Σεισμός στη Θήβα: Δεν ανησυχούν οι επιστήμονες

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο Ευθύμιος Λέκκας οι σεισμοί στη Βοιωτία δεν ανησυχούν τους επιστήμονες.

«Η σεισμική ακολουθία που ξεκίνησε από το Σάββατο το πρωί στη Θήβα και περιλαμβάνει σεισμούς της τάξεως των 2-3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δεν πρέπει να μας ανησυχεί» είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως υπογράμμισε ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε ήταν 4 βαθμών Ρίχτερ, την Κυριακή. «Πάνω από 30 σεισμοί εκδηλώθηκαν συνολικά, σε μικρό εστιακό βάθος και έγιναν αισθητοί στη Θήβα και στην Καλλιθέα» συμπλήρωσε.

Ο οργανισμός, όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας, είναι σε πλήρη επαφή με τους φορείς της περιοχής.

«Οι σεισμοί αυτοί δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, υπάρχει παρελθόν» ανέφερε.

«Ενεργοποιούνται μικρά ρήγματα που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό ούτε και να ενεργοποιήσουν μεγαλύτερα ρήγματα», διευκρίνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.