Να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση κάλεσε τους πολίτες ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο αλλά πρέπει να μην αφεθεί χώρος στο στέλεχος Δέλτα να επεκταθεί.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος πρότεινε να πέσουν οι τόνοι και να εξαντληθούν τα επιχειρήματα υπέρ των εμβολιασμών, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η πόλωση να μετατρέψει «διστακτικούς» σε «αρνητές». Τόνισε ότι σε θέματα δημόσιας υγείας δεν αποδίδουν ο στιγματισμός, οι κατηγορίες και η ένταση. «Αυτό έχει δειχθεί ξανά και ξανά στα θέματα δημόσιας υγείας» είπε. Αντίθετα, πρόσθεσε, να εξαντληθεί η συζήτηση και τα επιχειρήματα αλλά και προσωπική επαφή για να απαντηθούν τα εξειδικευμένα ερωτήματα, οι απορίες, οι δισταγμοί και οι ενστάσεις πολλών ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί σχετικά με τα εμβόλια.

Αυτό που χρειάζονται, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι μέτρα όπως αυτά που δίνουν πρόσβαση στους εμβολιασμένους σε ορισμένες δραστηριότητες ή τους δίνουν τη δυνατότητα να μην κάνουν self test. Αυτές οι δυνατότητες, συνιστούν φυσική συνέπεια της επιλογής τους να εμβολιαστούν ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τόσο λόγω της μετάλλαξης Delta που είναι πολύ μεταδοτικότερη αλλά και γιατί τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται λιγότερο. Για την ινδική μετάλλαξη θύμισε ότι οι εκτιμήσεις των ευρωπαίων ειδικών αναφέρουν ότι θα γίνει κυρίαρχη έως το τέλος Αυγούστου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.