Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την υγεία του 16χρονου Χανιώτη που τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή σε παραλία στα Φαλάσαρνα της Κρήτης, μετά από βουτιά του παιδιού στη θάλασσα.

Παρότι τα νερά είναι σχετικά ρηχά στο σημείο του ατυχήματος, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε το άτυχο αγόρι κατέστησαν αναγκαίο το χειρουργείο, ενώ η μητέρα του μίλησε για πιθανότητα παράλυσης των άκρων του.

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο δεν έπεσε σε βράχια απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο έφυγε το νερό προς τα πίσω οπότε έμεινε μικρό βάθος μικρή ποσότητα νερού. Ευτυχώς βρεθήκανε κάποιοι λουόμενοι τον βγάλανε ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τον ακινητοποίησαν ήρθε το ΕΚΑΒ πήγαμε Χανιά κάναμε αξονική μας στείλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας», είπε η ίδια στην εκπομπή Live News του Mega.

«Μίλησα με τους γιατρούς είναι άσχημα τα πράγματα έχει γίνει ζημιά στο μυελό έχουν επηρεαστεί κι άλλα όργανα θα τον βάλουν τώρα χειρουργείο. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία», συνέχισε η μητέρα.

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γεώργιος Χαλκιαδάκης δήλωσε πως «το καλό είναι πριν το χειρουργείο τα ζωτικά του όργανα λειτουργούσαν πολύ καλά και αυτό είναι σημαντικό». Από την άλλη, συμπλήρωσε, «υπάρχουν υποψίες για κάκωση νωτιαίου μυελού κι αυτός είναι ο λόγος που τα κάτω άκρα του έχουν μια πολύ μικρή ευαισθησία».

Φωτογραφία Αρχείου