Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του διαβατηρίου της Αναστασίας Βάτσικα – Γριβέα το οποίο της είχαν παρακρατήσει οι αρχές μετά την δίωξη της για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, μετά την γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη που αναφέρει ότι αν δεν έχει επιβληθεί στον κατηγορούμενο απαγόρευση εξόδου δεν νοείται να μην έχει στη διάθεση του τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Ο κ. Βουρλιώτης κλήθηκε να γνωμοδοτήσει μετά από σχετικό ερώτημα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι, ο Εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι δεν «νοείται οι δικαστικές αρχές να κρίνουν ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που απαγόρευσαν την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εξόδου και η δικαστική απόφαση να καθίσταται ανενεργός και να παραμένει ανεκτέλεστη, εξαιτίας της άρνησης των αστυνομικών αρχών να παραδώσουν το διαβατήριο στον κάτοχο του».

Αυτή τη γνωμοδότηση αναμένεται να επικαλεστούν οι νομικοί παραστάτες της Αναστασίας Βάτσικα για να ενισχύσουν την προσφυγή που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι αποτελεί συνταγματική εκτροπή η αφαίρεση του διαβατηρίου της. Μάλιστα, ζητούν να της επιστραφεί το διαβατήριο γιατί σε διαφορετική περίπτωση υφίσταται «ανεπανόρθωτη ζημιά, καθώς δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά της που είναι η διοργάνωση διεθνών συνεδρίων». Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι στις αρχές του ερχόμενου μήνα διοργανώνεται ιατρικό συνέδριο στο Dopai και η κ. Βάτσικα είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή του

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία της κ. Βάτσικα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ ενώ ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου επιβλήθηκε μόνο στον σύζυγο της Κυριάκο Γριβέα, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση του ΤΤ.