Άλλη μια ειδική επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, χθες το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν συνολικά οκτώ συνεργεία ελέγχων με εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, τα οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχειρησιακής δράσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων της περιοχής του κέντρου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, την εργασία πέραν του ωραρίου εργασίας, τους ταμειακούς μηχανισμούς και τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

  • Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη δήλωση του φορολογικού μηχανισμού.
  • Σε καφετερία, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και η μη δήλωση αυτού.
  • Σε μίνι μάρκετ, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.
  • Σε καφενείο, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός εργαζομένου πέραν του ωραρίου εργασίας.
  • Σε κατάστημα λιανικού εμπορίου ειδών ιματισμού, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός εργαζομένου πέραν του ωραρίου εργασίας.
  • Σε παντοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.
  • Σε σνακ μπαρ-ουζερί, διαπιστώθηκε ότι δύο εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  • Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  • Σε καφέ – εστιατόριο, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, ελέγχθηκαν συνολικά 49 εργαζόμενοι, καθώς επίσης ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού ελέγχου.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΔΟΥ και ΙΚΑ) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.