Με βαρύτατα αδικήματα είναι αντιμέτωποι οι έξι κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματία προκειμένου να μην του επιβληθεί υψηλό πρόστιμο από το ΣΔΟΕ. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για «δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα με ωφέλημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού, εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης του εξαναγκαζόμενου κατ’ επάγγελμα από κοινού και άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες. Μάλιστα, οι συνεργάτες του λογιστικού γραφείου φέρονται να ισχυρίζονται ότι έπαιξαν το ρόλο του ενδιάμεσου στην συναλλαγή χωρίς να έχουν καμία σχέση με την εκβίαση ή οποιοδήποτε οικονομικό όφελος.

Ενώπιον του ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποστηρίζουν ότι η συνεργασία τους με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία μετρά 25 χρόνια και γι αυτό όταν ενημερώθηκαν από συγκατηγορούμενο τους ότι πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΔΟΕ στον πελάτη τους απλώς τον ενημέρωσαν.