«Η Πελοπόννησος είναι ένα νησί κι αποτελεί ενιαίο πολιτιστικό, οικονομικό και τουριστικό χώρο» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον νομό Ηλείας, συνοδευόμενος από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας, Περικλή Μαντά, ύστερα από πρόσκληση αυτοδιοικητικών και επιμελητηριακών παραγόντων του νομού, για διαβούλευση σε κοινά θέματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου που εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, είχε συναντήσεις στην Αρχαία Ολυμπία, τον Πύργο και το Κατάκολο, όπου τόνισε ιδιαίτερα τη διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ Πελοποννήσου και δυτικής Ελλάδας, η οποία, είπε, βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και ήδη έχει αποδώσει καρπούς.

Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι η Πελοπόννησος είναι ένας αδιαίρετος χώρος γι’ αυτό και σε όλες τις συμμετοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις τουρισμού ή προϊόντων καλούνται και συμμετέχουν και επαγγελματικοί φορείς από την Ηλεία και την Αχαΐα, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των πελοποννησιακών αγροτικών προϊόντων και το brand name «Πελοπόννησος».

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη κατάρτισης ενός κοινού master plan ανάπτυξης της Πελοποννήσου, με συνέργεια των δύο Περιφερειών και με βάθος εικοσαετίας, το οποίο ανέφερε, θα καταστήσει την Πελοπόννησο σημείο αιχμής για την ανάκαμψη της χώρας.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην παράκαμψη των Λαγκαδίων επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας, δηλώνοντας ότι εντάχθηκε ο οδικός άξονας στα διευρωπαϊκά δίκτυα, γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου, που θα συνδέσει κεντρικούς άξονες και θα παρέμβει άμεσα σε ερημοποιημένες περιοχές.

Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι οι θετικές εξελίξεις με τα σκουπίδια θα βοηθήσουν σημαντικά και την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου, ενώ μίλησε και για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Τρίπολης μέσω ΣΔΙΤ, όπου εντός Νοεμβρίου είπε θα υπάρξουν εξελίξεις, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης, επισκέφθηκε το λιμάνι στο Κατάκολο κι ενημερώθηκε για την ανάπτυξη που παρουσιάζει στον τομέα της κρουαζιέρας, ώστε ανάλογες δράσεις να δρομολογηθούν για το λιμάνι του Γυθείου, που σύντομα ολοκληρώνεται η επέκτασή κι ο εκσυγχρονισμός του και προορίζεται για τουρισμό κρουαζιέρας.