Τηλεοπτική ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (9/6) μεταξύ του καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου με αφορμή των εμβολιασμό των υγειονομικών.

Ο Μιχάλης Γιαννακός και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ήταν καλεσμένοι σε εκπομπή του Open και τα «αίματα άναψαν» όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατηγόρησε τον καθηγητή πως στοχοποιεί τους υγειονομικούς.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ από τα στοιχεία δεν προκύπτει διασπορά στα νοσοκομεία με ευθύνη των υγειονομικών, που τόνισε πως έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85% (στα νοσηλευτικά ιδρύματα), κάνουν κάθε εβδομάδα self test, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι, και τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γιαννακός αναφέρθηκε σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο καθηγητής περί «αμόρφωτων υγειονομικών» αλλά παραδέχθηκε πως πλέον «είναι πιο προσεκτικός».

Ο καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών πήρε τον λόγο εξηγώντας πως αναφερόταν στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που, όπως δήλωσε, είναι «και θέμα μόρφωσης».

Επέμεινε δε πως στον νοσηλευτικό κλάδο υπάρχουν άτομα χαμηλής μόρφωσης και κατά τα δεδομένα, όσο μεγαλύτερη η μόρφωση τόσο λιγότερες οι ενστάσεις στον εμβολιασμό. «Δυστυχώς όσο λιγότερη είναι η μόρφωση τόσο μικρότερη είναι η αποδοχή του εμβολίου» υπογράμμισε.


Τα πνεύματα οξύνθηκαν στην πορεία, με τον Μιχάλη Γιαννάκο να απαντά στον κ. Βασιλακόπουλο πως αυτές οι δηλώσεις τον «αδικούν». «Έπρεπε να διαπαιδαγωγείτε την κοινωνία, όχι να λέτε αυτά που λέτε» συμπλήρωσε.
Ο κ. Βασιλακόπουλος, όμως συνέχισε λέγοντας: «Σε όλες τις στατιστικές το ποσοστό αποδοχής του εμβολίου αυξάνει πολύ με το επίπεδο μόρφωσης». Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε «ο λαϊκισμός έχει και όρια».

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε επίσης πως το να είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός για να εργάζονται ορισμένες ομάδες πολιτών δεν του φαίνεται παράλογο αλλά πολύ λογικό.