Με δώρα, εγκάρδιες αγκαλιές, μηνύματα αγάπης, παρατεταμένες κόρνες και συνοδεία καϊκιών μέχρι την έξοδο του λιμανιού, οι κάτοικοι της Σύρου αποχαιρέτισαν το απόγευμα του Σαββάτου το πλήρωμα του Blue Star Ithaki, στο τελευταίο του δρομολόγιο στη γραμμή των Κυκλάδων, λίγο πριν ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για το νέο «σπίτι» του, τον Καναδά.

Μέσα σε κλίμα συναισθηματικά φορτισμένο, οι τοπικές κοινωνίες της Σύρου, της Τήνου και της Μυκόνου εξέφρασαν, όπως γράφει το πόρτα των Κυκλάδων koinignomi.gr, την ευγνωμοσύνη τους προς τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι επί 14 ολόκληρα χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, θέτοντας ως προτεραιότητα το καθήκον και τις ανάγκες των νησιωτών.

Αρχιπλοίαρχοι και μηχανικοί της Καναδικής πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι οποίοι συνόδευαν το πλοίο στο τελευταίο του ταξίδι στα νερά του Αιγαίου, ήρθαν σε επαφή με τις ένθερμες εκδηλώσεις αγάπης των κατοίκων και των επιβατών προς το νέο τους απόκτημα. Εκδηλώσεις που απέδειξαν έμπρακτα την ικανοποίηση και την πολυετή εμπιστοσύνη των νησιών προς αυτό.

«Καλό ταξίδι, αγαπημένο μας ‘Ιθάκη’ σε όποιες θάλασσες και αν ταξιδέψεις», ήταν το μήνυμα των επιβατών της Σύρου το οποίο αντίκρισε το πλήρωμα του πλοίου κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Ερμούπολης. Ο συριανός καπετάνιος, Ηλίας Βερβενιώτης αλλά και μέλη του πληρώματος δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.