Σε απολογία κλήθηκαν από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιο Καρούντζο, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης διότι δεν άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τους 560 συμβασιούχους του δήμου.

Ο κ. Καρούντζος με έγγραφο του καλεί τα μέλη της επιτροπής να απολογηθούν για «σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια». Επιπλέον, αναφέρει πως «δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για τη συνέχιση της εργασίας τους», ενώ προειδοποιεί ότι ο νόμος ορίζει πειθαρχικές ποινές αργίας και έξι μηνών και έκπτωσης εάν έχουν διαπράξει σοβαρή παράβαση των καθηκόντων τους.

Ο αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μέσω ανακοίνωσης υποστηρίζει: «Όπως φαντάζομαι αναγνωρίζεται στη διοίκηση και στα διαπαραταξιακά όργανα του Δήμου το δικαίωμα να συμπεριφέρονται έντιμα και με αξιοπρέπεια απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν τη δουλειά τους για την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος, της δημόσιας υγείας».

Επιπλέον, συμπληρώνει πως ο γενικός γραμματέας θα λάβει τις απολογίες και «θα αποφασίσει αν υποπέσαμε στο «πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια» θέτοντάς μας σε αργία ή κηρύσσοντάς μας έκπτωτους. Μπορεί και δικαιώνοντας μας!».