Ζούμε σε μία παρατεταμένη δυστοπία από τον Μάρτιο του 2020 από την οποία προσπαθούμε να βγούμε χρησιμοποιώντας κάθε χαραμάδα ελεύθερου χώρου. Οι δημόσιοι χώροι, εν μέσω πανδημίας και lockdown, γέμισαν κόσμο και ζωή.

Ένα από τα διαχρονικά σημεία που οι Αθηναίοι πήγαιναν για να χαλαρώσουν, να απολαύσουν τη θέα και να ροματζάρουν είναι ο Λυκαβηττός. Ειδικά την περίοδο των απαγορεύσεων η παρουσία πολιτών όλων των ηλικιών εντάθηκε.

Και εχθές βράδυ (25/5) αυτή ήταν η εικόνα με δεκάδες αυτοκίνητα και κόσμο που με μουσική απόλαυσε τη θέα της πόλης και του γεμάτου φεγγαριού. Από τη δύση του ηλίου μέχρι και λίγο μετά τις 00:30.

Κυρίως νεαρές ηλικίες απολαμβάνουν με άνεση χωρίς τους τρέχοντες περιορισμούς στην εστίαση, τη μουσική από τα αυτοκίνητα και τη θέα μαζί με αναψυκτικά και αλκοόλ.

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και δεν παρατηρείται συνωστισμός ενώ φαίνεται πως η πανδημία έφερε νέες ιδέες και εναλλακτικές προτάσεις στον τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος που για την ώρα δείχνουν να επιμένουν παρά το άνοιγμα της εστίασης.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος