Καταβλήθηκε τελικά, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, η τρίτη δόση του τακτικού προϋπολογισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είχε καταβληθεί τον Ιούλιο.

Το ποσό ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ και διανέμεται ήδη στη σίτιση, στους συμβασιούχους διδάσκοντες αλλά και στα λειτουργικά έξοδα του Πανεπιστημίου.

Το Ίδρυμα έχει πολλούς ανεξόφλητους λογαριασμούς τόσο προς τους εργολάβους καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης πολλοί από τους οποίους έχουν να πληρωθούν από τις αρχές καλοκαιριού, όσο και προς προμηθευτές υλικών, ακόμη και λογαριασμούς σε ΔΕΚΟ.

«Υπάρχει και η πιθανότητα να μείνει και κάποιος εκτός πληρωμών. Το θέμα είναι πως πληρώνοντας τα χρέη μας τους επόμενους μήνες δεν θα έχουμε πάλι χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Ζουμπουλάκης.

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα δίνεται στην εξόφληση των εργολάβων και ακολουθούν οι συμβασιούχοι διδάσκοντες οι οποίοι δεν έχουν δεύτερη εργασία, ενώ εξοφλούνται και ορισμένα τιμολόγια προμηθευτών, τα οποία βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το 2009.

Με την πλάτη στον τοίχο όμως θα συνεχίσει να βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα καθώς το κονδύλι των λειτουργικών δαπανών, όπως είχε ανακοινωθεί από την υπουργό Παιδείας στους Δελφούς, μειώνεται κατά 32%.

Πηγή: taxydromos.gr