Δύο θρομβώσεις έπαθε μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα ένας 35χρονος από την Κρήτη. Όπως εξήγησε ο ίδιος από το ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται νιώθει καλύτερα. «Πονάει λίγο ο λαιμός μου, έχω λίγο πρήξιμο αλλά σε γενικές γραμμές είμαι κάθε μέρα και καλύτερα. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα είμαι στο νοσοκομείο» είπε στο OPEN.

Όταν ρωτήθηκε αν η διοίκηση του νοσοκομείου θεωρεί ότι οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο ο κ. Αλέξανδρος Μεταξάκης είπε: «Ε ναι, από τη στιγμή που έχουν βγει όλες οι εξετάσεις και δείχνουν αυτό».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου τόνισε ότι δεν θα εμβολιαστεί. «Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ γενικά. Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι» είπε χαρακτηριστικά.

Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Δεν αποκλείουμε τη σύνδεση

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το θέμα και τόνισε ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.

Για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: «Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι».

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές, για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων. Ως προς την πορεία της υγείας του 35χρονου τόνισε ότι είναι καλά.