Με την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη ασχολήθηκε το ευρωπαϊκό μέσο Euractiv. Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, έγινε θέμα μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης συμβολαίου θανάτου εναντίον του και τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος πληροφορήθηκε πρόσφατα ότι κάποιος προσπαθούσε να τον σκοτώσει. Λίγες ημέρες αργότερα, όπως αναφέρει και το Euractiv, ένας άλλος γνωστός ερευνητής δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην Αθήνα σε μια επίθεση σχετιζόμενη με τη μαφία.

Πριν από τον πυροβολισμό του συναδέλφου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 6 Απριλίου, μια πηγή είπε στον Βαξέβανη ότι υπήρχαν συμβόλαια θανάτου εναντίον του ίδιου και ενός ακόμη δημοσιογράφου. Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι το συμβόλαιο εναντίον του Βαξεβάνη είχε συναφθεί από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

Ο Βαξεβάνης πρόσφατα κατηγόρησε τον Φουρθιώτη για την πλαστογράφηση δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων. Ο Φουρθιώτης και δύο άλλοι άνδρες συνελήφθησαν στις 23 Απριλίου για την εικαζόμενη συνωμοσία δολοφονίας εναντίον του Βαξεβάνη. Και οι τρεις αρνήθηκαν όλα τα αδικήματα.

Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ) με έδρα τις ΗΠΑ δήλωσε ότι είχε επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του Φουρθιώτη για κάποιο σχόλιο, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Ο Βαξεβάνης είπε στο Euractiv ότι δεν γνωρίζει αν η δολοφονία του Καραϊβάζ σχετίζεται με το φερόμενο συμβόλαιο εναντίον του. «Εναπόκειται στην αστυνομία να ερευνήσει», είπε.