Η τελευταία ανάμνηση είναι, συνήθως, και η πιο δυνατή. Μετά από την προετοιμασία στο σπίτι των νεόνυμφων, έρχεται η τελετή στην εκκλησία και μετά η γαμήλια δεξίωση ή όπως το ονομάζουμε εμείς γαμήλιο πάρτυ. Όλο το άγχος των νεόνυμφων και των γονιών τους είναι εκεί. Να πάνε όλα κατ’ ευχήν, να μην μείνει κανείς δυσαρεστημένος, να είναι μια βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη. Είναι αλήθεια ότι η τελετή είναι για τους νεόνυμφους αλλά η δεξίωση και το πάρτι του γάμου είναι για τους όλους. Δείτε μερικά μυστικά που σας προτείνουμε για να έχετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα:

Δεν πρέπει οι καλεσμένοι σας να περιμένουν

Η οργάνωση ενός σωστού χώρου δεξιώσεων είτε είναι κτήμα, είτε αίθουσα, πρέπει να προβλέπει την άφιξη στο χώρο δεξίωσης, την τακτοποίηση των καλεσμένων στα τραπέζια και την έναρξη του δείπνου στην προκαθορισμένη ώρα. Στο χώρο της άφιξης πρέπει να υπάρχει πάντα αρκετό προσωπικό για να εξυπηρετήσει τους καλεσμένους εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συνωστισμός και ταλαιπωρία. Μία ακόμη ιδέα είναι το Photobooth, που μπορείτε να εξασφαλίσετε την καλύτερη και πιο δημιουργική αναμονή για τους καλεσμένους σας. 

Μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Αν περιμένετε ότι θα υπάρξει συνωστισμός λόγω μεγάλου αριθμού καλεσμένων, έστω και για ένα μικρό διάστημα κατά την άφιξη, μπορείτε να έχετε προβλέψει μια ευγενική χειρονομία όπως το σερβίρισμα ενός δροσιστικού ποτού, ενός σνακ και φυσικά την ύπαρξη καθισμάτων. Αν ο χώρος είναι ευχάριστος και μπορούν οι καλεσμένοι μας να αναπαυθούν, να συνομιλήσουν με άλλους όσο θα εξυπηρετούνται σε τραπέζια, κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί.

Όσο πιο απλά τόσο πιο καλά

Ένας γάμος περιλαμβάνει διάφορα μικρό-event από τα παραδοσιακά έθιμα μέχρι τις τελετουργίες και τις φανφάρες, το κόψιμο της γαμήλιας τούρτας, το χορό  του ζευγαριού κ.α. Αν και οι νεόνυμφοι είναι το επίκεντρο της προσοχής, οι καλεσμένοι πρέπει να είναι το επίκεντρο της οργάνωσης. Όσο πιο πολλά τα μικρό-events τόσο μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας στην οργάνωση και τόσο μεγαλύτερη η ενόχληση των καλεσμένων. 

Η μουσική στα χέρια των ειδικών

Μια ζωντανή ορχήστρα δίνει έναν πιο προσωπικό τόνο αλλά ένας επαγγελματίας DJ γάμου, έχει μεγαλύτερο μουσικό εύρος. Ο συνδυασμός των δύο είναι οικονομικά πιο δαπανηρός αλλά είναι η ιδανική επιλογή. Μπορεί ένα γλέντι να ξεκινήσει με ζωντανή ορχήστρα και να μετατραπεί σε wedding party με την βοήθεια του DJ και του εξοπλισμού του. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθέσετε αυτή την υπηρεσία σε έναν έμπειρο επαγγελματία dj για γάμο για να πλαισιωθεί η δεξίωση με τη σωστή μουσική και να είναι γεμάτη η πίστα της δεξίωσης μετά το δείπνο. Θέλουμε όλοι να χορέψουν μέχρι πρωίας και το κλίμα να είναι ενθουσιώδεις και διασκεδαστικό. Ένα τελευταίο tip είναι ο DJ να βρίσκεται πάντα κοντά στην πίστα, να νιώθει το vibe του κόσμου και να μπορεί να έχει άμεση επαφή μαζί τους.

Φωτισμός, φωτισμός, φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός οδηγεί τους καλεσμένους στο χώρο της δεξίωσης, τους δημιουργεί την κατάλληλη διάθεση, έχει καθαρά πρακτικές διαστάσεις αλλά και συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής. Ποτέ μια λύση φωτισμού δεν είναι αρκετή αφού με διαφορετικό φως θα χορέψουμε και με διαφορετικό φως θα πάρουμε το δείπνο μας. Ο φωτισμός πρέπει να σχεδιαστεί άψογα από ειδικούς προκειμένου να είναι και να φαίνονται όλα τέλεια.

Η θερμοκρασία της αίθουσας είναι πολύ σημαντική

Η θερμοκρασία πρέπει να είναι ευχάριστη όλη την ώρα της δεξίωσης κάτι το οποίο πρέπει να το συζητήσετε με τον χώρο. Χρειάζεται μια μέτρια θερμοκρασία την ώρα του δείπνου, χρειάζεται περισσότερη δροσιά την ώρα του χορού. 

Μικρά τραπέζια

Τα μικρά τραπέζια γεμίζουν τις αίθουσες πιο εύκολα, χρειάζονται λιγότερους στολισμούς, κάνουν τη συζήτηση πιο εύκολη. Τα μεγάλα τραπέζια, αντίθετα, πρέπει να γεμίσουν με ανθρώπους που δεν γνωρίζονται και κάνουν την δεξίωση πιο τυπική. Μπορείτε να ζητήσετε και τα δύο. Εμείς, όμως, σας προτείνουμε μικρά. 

Διακόσμηση

Οι γάμοι έχουν την δική τους αισθητική, συνήθως όλα λευκά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να σας περιορίσει τις επιλογές. Πάνω σε άσπρο καμβά μπορούμε να διαλέξετε μινιμάλ ή περίτεχνο διάκοσμο, αστικό ή ρουστίκ, σύγχρονο ή ρετρό, ειδικά θέματα κ.α. Οι διακοσμητές με τους οποίους θα συνεργαστείτε μπορούν να βοηθήσουν να κάνετε το δικό σας γάμο διαφορετικό.

Το χαμόγελο του παιδιού

Τα παιδιά θέλουν να περάσουν καλά με το δικό τους τρόπο. Εάν πρόκειται να έχετε παιδιά στον γάμο, το παιδικό παιχνίδι είναι μια επιλογή που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τελευταία αλλά μικρές λεπτομέρειες όπως η πινιάτα που περιλαμβάνει μικρά παιχνίδια, γλυκά και άλλα δώρα θα βάλει το χαμόγελο στα παιδικά τους πρόσωπα.

Μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά #2

Κάποια στιγμή το πάρτι ανάβει, κάποιες γυναίκες θα θέλουν να βγάλουν τα τακούνια, κάποιοι άντρες θα θέλουν να λύσουν τη γραβάτα και να διπλώσουν τα μανίκια. Κάποιοι θα θέλουν να φρεσκαριστούν. Γιατί να αποκλείσουμε λοιπόν ζευγάρια παπουτσιών μίας χρήσης για τις γυναίκες ή αναμνηστικών t-shirt για τους άντρες; Σκεφτείτε το σαν έξτρα ιδέα!

Το Finger Food είναι το νέο μαύρο

Με το street food να κάνει θραύση στην Αθήνα και τις avant-garde επιλογές όπως γαρίδες και σαμπάνια να υποχωρούν, θα ήταν καλό να σκεφτείτε την περίπτωση να δώσετε διαφορετικό χαρακτήρα στη δεξίωση εξ αρχής. Γιατί όχι σούσι; Για όχι hot dog; Πιάτο γι’ αυτούς που θέλουν πιάτο αλλά και finger food για αυτούς τους πιο περιπετειώδεις. Πόσο μάλλον εάν έχουν χορέψει με την ψυχή τους σίγουρα μία λιγούρα θα τους πιάσει τις πρωινές ώρες 

Vegetarian επιλογές

Εκτός από την επιλογή finger food θα πρέπει να προβλέψετε και γι’ αυτούς που δεν τρώνε κρέας. Μπορείτε να το διευκρινίσετε στην RSVP μας με ειδικό check box, μπορείτε απλά να έχετε ζητήσει από το catering να έχει ετοιμάσει κάτι ανάλογο για παν ενδεχόμενο. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα. Θέλουμε όλοι να περάσουν καλά. 

Η μέρα με τη νύχτα

Οι δεξιώσεις γάμων στη χώρα μας γίνονται συνήθως το βράδυ αλλά η μέρα παραμένει μια ξεχωριστή επιλογή λόγω καιρού. Τα έξοδα μπορούν να μειωθούν δραστικά αφού μπορεί να γίνει ένα open air event χωρίς ιδιαίτερα έξοδα φωτισμού και κλιματισμού. Η τάση για ημερήσια event κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας, ειδικά λόγω κορονοϊού.

Η Magic Weddings έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στη διοργάνωση επιτυχημένων γάμων και γαμήλιων παρτυ, συνδυάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις μουσικής με την Ελληνική παράδοση. Η άψογη οργάνωση είναι εγγύηση μια μοναδικής βραδιάς, όπως αυτή που αρμόζει σε δύο νεόνυμφους που στόχο έχουν να χορέψουν και να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί.