Με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σταύρος Καλαφάτης, προκειμένου να ενημερωθεί για τους προβληματισμούς των εργαζομένων, όσον αφορά στην εξέλιξη του έργου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του κ. Καλαφάτη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στους κινδύνους που εγκυμονεί για το έργο το ενδεχόμενο αποχώρησης της αναδόχου κοινοπραξίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σε εργασιακά ζητήματα, αλλά και σε θέματα που συνδέονται με την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που έρχεται στο φως, παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του μετρό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε την ανάγκη « ευρείας συνεννόησης και συμμαχίας υποστήριξης της απρόσκοπτης συνέχισης των εργασιών, όλων όσων έχουμε τη θεσμική υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης. Επιτέλους, πρέπει να αποτελεί κοινό μήνυμα όλων μας, προς κάθε κατεύθυνση, είτε επιχειρηματική, είτε πολιτική, είτε αυτοδιοικητική, πως όποιος παίζει με το θέμα του μετρό για να υπηρετήσει προσωπικές επιδιώξεις, συμφέροντα ή ιδεοληψίες, εμπαίζει τη Θεσσαλονίκη. Επιτέλους, αν δεν μας ενώνει σ` αυτήν την πόλη το μεγαλύτερο έργο της, τότε τι θα μπορέσει να μας ενώσει;», διερωτήθηκε