Προκειμένου να διασφαλιστούν αφενός ζητήματα επάρκειας και να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων πρακτικών διατηρείται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων υγειονομικού υλικού και τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας εξέδωσαν την υπ. αρ.45863/19-04-2021 (Β’ 1585) Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία, συνεχίζεται η καταχώριση αποθεμάτων των εξής ειδών:

  1. Αποθέματα υγειονομικού υλικού, ήτοι:

α) χειρουργικές μάσκες

β) απολυμαντικά διαλύματα

γ) αιθυλική αλκοόλη

δ) Τεστ για την ανίχνευση του Κορωνοϊού COVID-19.

  1. Αποθέματα τροφίμων, ήτοι:

α) Κρέας Αιγοπροβάτων (νωπό και καταψυγμένο κρέας αιγών προβάτων, αμνών και εριφίων)

β) αυγά.

Οι υπόχρεοι δήλωσης των αποθεμάτων υγειονομικού υλικού και τροφίμων και η διαδικασία καταχώρισης αυτών, περιγράφονται αναλυτικά στα άρθρα 1-3 και 4-6, αντίστοιχα, της Υπουργικής Απόφασης, η οποία είναι αναρτημένη στους κατωτέρω συνδέσμους.

Η δήλωση των αποθεμάτων πραγματοποιείται είτε σε αυτόν σύνδεσμο είτε στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην οποία οι υπόχρεοι επιλέγουν τον σύνδεσμο «Δήλωση Αποθεμάτων Υγειονομικού Υλικού και Τροφίμων».

Οι παραβάτες είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα που ξεκινούν από 1.000 και φτάνουν τα 100.000 ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.