Αυξητική τάση φαίνεται πως έχουν τα λύματα, ειδικά στην Αττική.

Παρόλο που είναι εξωτερικοί χώροι, όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν τηρούνται τα μέτρα με τις μάσκες αυξάνεται η πιθανότητα υπερμετάδοσης δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παθολόγος -καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τα κορονοπάρτι του σαββατοκύριακου.

«Η εικόνα που έχουμε ακόμα και τώρα είναι μικτή προς αρνητική γιατί δεν έχουμε μπορέσει να κάμψουμε τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων οι οποίοι επιφέρουν μια μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και το σύστημα υγείας που έχουμε δεν μπορεί να καλύψει από ένα σημείο και πέρα με τον σωστό τρόπο όλα αυτά τα κρούσματα και τις αθρόες εισαγωγές», τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου.

«Έχουμε σπάσει κάποια αρνητικά ρεκόρ που πρέπει να μας ενεργοποιήσουν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, ένα αρνητικό στοιχείο είναι ότι τα λύματα ειδικά στην Αττική ενώ πήγαν να πέσουν πριν δέκα ημέρες, έχουν αυξητική τάση.

Τέλος η καθηγήτρια συνέστισε υπομονή, ενώ για την εστίαση είπε ότι πρέπει να γίνει σε εξωτερικούς χώρους όταν το επιστρέψει και ο καιρός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.